19 Aralık 2013 Perşembe

Değerli Taşlar

Huzur Sağlık ve Estetik harikası Taşlar

Doğanın zamanla oluşturduğu renk ve şekillerle ortağa öyle bir mimari taşarım ve şekil koymaktadır ki bunu ondan başkasının oluşturmasına im kan yoktur. Kendi kendine bir döngü ve oluşumla kimseye ihtiyaç duymadan  yer altındaki mimar,mühendis ve işçileriyle bu çalışmaları ağır ağır olması gerektiği zamanda oluşumunu tamamlayıp öyle sunumunu yapmaktadır.
Bu değerli taşların yer yüzüne çıkartıldıktan sonraki kesim,cila ve biçim aşamasından sonra ışık geçirgenliği özelliği ile o saflığı ve saydamlığının büyüsüne kapılıp sizi etkileyip alıp götürmesine engel olamıyorsunuz.
Doğa benim bakış acımı hep etkilemiş tir oradaki oluşumların bir canlı gibi nefes alıp verdiğini o sıcaklığı hissettirdiği negatif düşünce ve elektriği emdiğini onun yerine huzur ve mutluluk salgıladığını düşünenlerdenim.
Yarı değerli taş adıyla isimlendirilen  aslında bana göre ismiyle tezatlık oluşturan .Buradaki değerin bakış açısının,maddimi yoksa manevimi olduğunu düşünmek  gereklidir.

Tarihimizde ve günümüzde çok yaygın olmasa da ülkemizde tespih ve küçük plaka halinde evlerimizde bulunan bu taşların bilimsel olarak sağlık acısından önemi vurgulanmıştır.


Amatist Taşı





Kalsit





Jasper





Jasper Yeşil




Opale





Gökkuşağı Opale





Feldispat





Qartz Gül





İnci Mokka





Kahverengi Akik






Kaplan Gözü





Kırmızı Akik





Kırmızı Jasper




Kristal Akik




Labrador






Mavi Akik






Melek Jasper





Naturak Akik




Okyanus Jasper Yeşil





Taşlaşmış Ahşap Retro







Siyah Obsidyen






Vahşi Akik






Yeşil Abolone






Yeşil Akik






Zümrüt Florit





0 yorum:

Yorum Gönder