20 Aralık 2013 Cuma

3D Çizimler

3d max programında oluşturulmuş bu karelerin çizimle bu denli gerçekliğe yakın bir çalışma yapılması hayranlık uyandırıcı;

İnşaat sektörünün yapıya başlamadan bile satışlarını gerçekleştire bildiği al beni si yüksek en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapılan çizimler sayesinde müteahhit lerin bir anlamda işe başlamadan ya da bir kısmı başlanmış olan inşaatlar için finans desteği sağlamalarına yardımcı olmalarının en büyük sebeplerden birinin kesinlikle görsel detay ve cezp edici 3d çizimlerinin önemi yüksektir.
Tabi burada işin sonunada bir bakmak gerekir,sunulan çizimlerle inşaatın bitmiş son halinide karşılaştırmak gerekli,bu konuda mağduriyet yaşamış fakat yapılan sözleşmelerde bu detaylara yer verilmiyerek hak iddaa edemeyip kabullenmek zorunda olabilirsiniz.
Çizimlerin sunum acısından önemi çok yüksek olup asıl birinci mesele olan mütaahhitin güvenirliği,tecrübesidir. 3d çizimlerinin hayal sınırı olmayacağı simge,süliet bir konsept ve yapıya sahip projelerin çizilip uygulanması  hem ülke mimarisi için hemde ülke ekonomisi için katkı olacaktır.

Kentsel dönüşüm adı altında yapılacak olan çalışmaların hem devlet hemde müteahhit olarak bu düşüncelere sahip olunduğunda çizimlerde görmüş olduğumuz yaşam ve sosyal donatı alanlarının uygulanıyor olması hem ülke hemde insanlık olarak daha yaşanır bir hal alacaktır.

Bu çalışmaları yapan serkan beyin emeğine sağlık..





























0 yorum:

Yorum Gönder